Kompanija Mercury Marine je proslavila svoju 80. godišnjicu tokom 2019. godine, posebno se osvrćući na svoju snažnu baštinu inovacija i liderstva u nautičkoj industriji.

22. januara 1939. E. Carl Kiekhaefer je kupio fabriku za proizvodnju motornih vozila u Cedarburgu, Wisconsin. Sada, 80 godina kasnije, fabrika koja je proizašla iz tih skromnih početaka, Mercury Marine, je kompanija sa preko 7.000 zaposlenih širom sveta, koja je proglašena vodećim svetskim proizvođačem nautičkih pogonskih sistema, kao i rezervnih delova i dodatne opreme.

“Pre 80 godina, Carl Kiekhaefer je imao viziju za Mercury koja je bila zasnovana na inovacijama proizvoda i tehnologiji i to je ta vizija koja je izgradila temelj za nas da nastavimo sa inovacijama danas”, rekao je John Pfeifer, predsednik Mercury Marine. „Mercury je prošao dug put u proteklih osam decenija zbog napornog rada i posvećenosti svih koji su bili deo našeg putovanja. Iako je proteklih 80 godina bilo fantastično, radujemo se nastavku rasta u narednih 80 godina i proslavi 2019. godine sa svima koji su učinili naš uspeh mogućim. ”

Proslavljajući svoju 80. godišnjicu tokom cele godine, Mercury je predstavio neke od svojih snažnih nasleđa tokom sezone 2019. godine.

“Imamo puno toga na čemu možemo biti zahvalni i puno toga za proslavu”, rekao je Pfeifer. “Radujem se deljenju tih proslava širom sveta. Godina 2019. je bila još jedna uzbudljiva godina sa puno inovacija koje treba predstaviti. ”

U Srbiji, zahvaljujući kompaniji Nautec, zvaničnom dileru svih Mercury Marine proizvoda i dodatne opreme, nastavlja se tradicija uspešne saradnje sa klijentima.